Introductiecursus

Deze cursus is geschikt voor beginnende tekenaars en schilders. In 6 lessen worden 6 verschillende materialen geintroduceerd. Aan de hand van oefeningen wordt het desbetreffende materiaal uitgeprobeerd. Bij het gezamenlijk bespreken van deze oefeningen komen als vanzelf verschillende belangrijke onderwerpen uit de schilderkunst aan bod. Wat bedoelt men met zwart/wit verhouding? Wat zijn grijswaardes? Wat is expressiviteit? Wat is eigenlijk een compositie?

Datum en tijd

Afhankelijk van de aanmeldingen voor deze cursus worden de lessen gegeven op dinsdagmiddag of woensdagavond. U kunt uw voorkeur aangeven bij uw aanmelding. Op dinsdagmiddag zijn de lessen van 14.00 uur tot 16.00 uur en op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. De start van deze korte cursus is in maart 2019.

Inhoud

Elke les wordt er een materiaal behandeld en volgt er een oefening en uitwerking met dit materiaal. De 6 materialen zijn potlood, houtskool, inkt, pastel, waterverf, acrylverf. Er is ook aandacht voor op welke ondergrond het desbetreffende materiaal het beste tot zijn recht komt. In de eerste 3 lessen wordt in zwart/wit gewerkt, de 3 daaropvolgende lessen met kleur. Deze cursus is inclusief materiaal.

Kosten en reserveren

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur.
De kosten zijn 100,00 Eur per persoon, inclusief materiaal. Het cursusgeld dient voor het begin van de cursus overgemaakt te worden. Cursusgeld wordt niet geretourneerd, gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald. Voor aanmelding stuurt u een e-mail of belt u naar 0593 322233