Schildercursussen tijdens corona

Voor mensen die plezier hebben in tekenen en schilderen, is het inspirerend om in een groep te werken. Je kan zelfstandig werken met begeleiding of je verder ontwikkelen met behulp van opdrachten en oefeningen. Marijke van der Meij, (Lerarenopleiding tekenen, Rietveld academie schilderen) geeft de wekelijkse cursussen tekenen en schilderen op de 1e verdieping van het grote atelier. De opstelling van de schildersezels en tafels zorgt voor een ruime 1,5 m afstand tussen de schilders. De schildergroepen bestaan uit 5 of 6 schilders.

Data en tijden

Normaal gesproken (zonder coronaregels) is er een reeks van 12 lessen vanaf september en een reeks van 12 lessen vanaf eind januari of februari.
Helaas gingen deze cursussen in het voorjaar van 2021 niet door:
De maandagavond cursus van 19.30 uur tot 22.00 uur, de dinsdagmiddag cursus van 13.30 uur tot 16.00 uur, dinsdagavond cursus van 19.30 uur tot 22.00 uur en de woensdagmiddag cursus van 13.30 uur tot 16.00 uur, en dit 12 weken lang.
Wellicht volgt er in april nog een korte cursus, afhankelijk van de dan geldende regels.

Inhoud

Het doel van de cursus is alle schilders geïnspireerd te laten tekenen en schilderen en zich breed te ontwikkelen in dit gebied. Via opdrachten worden teken en schilder kwaliteiten geoefend. Elke cursist werkt op zijn eigen niveau: men kan alleen de beginners opdrachten doen, of bij elk onderwerp van eenvoudig naar verdiepend werken, of een eigen pad volgen. Er is uitleg over materiaalgebruik, kleuren mengen, perspectief, compositie, lijngebruik enz. Het is erg leuk van elkaar de schilderijen te bekijken en te bespreken, ook de verbindingen die gezocht worden met schilderstromingen uit het verleden en het werk van hedendaagse kunstenaars is boeiend en verdiepend. De serie foto´s van de jaarlijkse cursisten tentoonstelling in januari 2020 geeft een beeld van wat er in 2019 werd gemaakt. 

Materiaal

Er wordt gewerkt met acrylverf, of aquarelverf, vaak ook met houtskool. Gemengde technieken met inkt, krijt of collage. Het materiaal wordt voor nieuwe cursisten tijdens de eerste les verzorgd. Daarna neemt de cursist eigen materiaal mee, eventueel aan de hand van de materiaallijst.

Kosten en reserveren

€ 165,00 voor 10 lessen
Er worden 12 lessen aangeboden, u betaalt 10 lessen, u neemt 2 lessen vakantie op (vakantie, ziekte, afwezigheid). Neemt u meer dan 10 lessen, dan betaalt u achteraf de extra lessen. (€ 16,50 per les) Het cursusgeld dient voor het begin van de cursus te worden overgemaakt. Cursusgeld wordt niet geretourneerd, gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald. U kunt zich aanmelden via e-mail of bel naar 0593 322233.