Introductie

Voor mensen die plezier hebben in tekenen en schilderen, is het inspirerend om in een groep te werken. Je kan zelfstandig werken met begeleiding of je verder ontwikkelen met behulp van opdrachten en oefeningen. Marijke van der Meij, (Lerarenopleiding tekenen, Rietveld academie schilderen) geeft de wekelijkse cursussen tekenen en schilderen op de 1e verdieping van het grote atelier. In dit atelier is een werkafstand van 1,5 m. van elkaar goed te realiseren.

Data en tijden

In het najaarwinter van 2023 worden er 2 cursussen gegeven: Op de maandagmiddag (van 13.30 tot 16.00 uur) of op maandagavond (van 19.30 tot 22.00 uur). Een cursus bestaat uit 10 lessen. De 1e les is op 2 oktober, vervolgens op 9, 16, 23, en 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en op 4 en 11 december. 11 december is de 11e les of de inhaalles. 

Inhoud

Het doel van de cursus is alle schilders geïnspireerd te laten tekenen en schilderen en zich breed te ontwikkelen in dit gebied. Via opdrachten worden teken en schilder kwaliteiten geoefend. Elke cursist werkt op zijn eigen niveau: je kan een opdracht uitvoeren of een eigen pad volgen. Er is uitleg over materiaalgebruik, kleuren mengen, perspectief, compositie, lijngebruik enz. Het is erg leuk met elkaar de schilderijen te bekijken en te bespreken, ook worden er verbindingen gezocht worden met schilders uit het verleden en het werk van hedendaagse kunstenaars.

Materiaal

Er wordt gewerkt met acrylverf, of aquarelverf, vaak ook met houtskool. Gemengde technieken met inkt, krijt of collage. Het materiaal wordt voor nieuwe cursisten tijdens de eerste les verzorgd. Daarna neemt de cursist eigen materiaal mee, eventueel aan de hand van de materiaallijst.

Kosten en reserveren

€ 175,00 voor 10 lessen
Er worden 11 lessen aangeboden, u betaalt 10 lessen, er is 1 inhaalles. Het cursusgeld dient voor het begin van de cursus te worden overgemaakt. Cursusgeld wordt niet geretourneerd, gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald. U kunt zich aanmelden via e-mail of bel naar 0593 322233.
U kunt een gratis proefles aanvragen als u begint met de cursus, een 11de les wordt aan het eind van de cursus afgerekend.