Schildercursussen

Voor mensen die plezier hebben in tekenen en schilderen, is het inspirerend om in een groep te werken. Je kan zelfstandig werken met begeleiding of je verder ontwikkelen met behulp van opdrachten en oefeningen. Marijke van der Meij, (Lerarenopleiding tekenen, Rietveld academie schilderen) geeft de wekelijkse cursussen tekenen en schilderen op de 1e verdieping van het atelier. Er is een reeks van 12 lessen vanaf eind september en een reeks van 12 lessen vanaf eind januari. De groepen bestaan uit 6 tot 10 schilders.

Data en tijden

De maandagavondcursus begint op 4 februari 2019 van 19.30 uur tot 22.00 uur.
De dinsdagavondcursus begint op 5 februari 2019 van 19.30 uur tot 22.00 uur.
De woensdagmiddagcursus begint op 6 februari 2019 van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Aaneensluitend volgen 12 weken met lessen.

Inhoud

Het doel is alle cursisten geïnspireerd te laten tekenen en schilderen en zich breed te ontwikkelen in dit gebied. Via opdrachten worden teken en schilder kwaliteiten geoefend. Elke cursist kiest zijn eigen niveau: men kan alleen beginners opdrachten doen, of bij elk onderwerp van eenvoudig naar verdiepend werken, of alleen de laatste verdiepende opdrachten doen. Er is uitleg over materiaalgebruik, kleuren mengen, perspectief, compositie, lijngebruik enz. De geanimeerde werkbespreking, waaraan iedereen deelneemt tijdens de koffie of theepauze, geeft een inspirerend beeld van de vele mogelijkheden. Er is aandacht voor schilderstromingen uit het verleden en het werk van hedendaagse kunstenaars.

Materiaal

Er wordt gewerkt met acrylverf, of aquarelverf, vaak ook met houtskool. Gemengde technieken met inkt, krijt of collage. Het materiaal wordt voor nieuwe cursisten tijdens de eerste les verzorgd. Daarna neemt de cursist eigen materiaal mee, eventueel aan de hand van de materiaallijst.

Kosten en reserveren

€ 165,00 voor 10 lessen
Er worden 12 lessen aangeboden, u betaalt 10 lessen, u neemt 2 lessen vakantie op (vakantie, ziekte, afwezigheid). Neemt u meer dan 10 lessen, dan betaalt u achteraf de extra lessen. (€ 16,50 per les) Het cursusgeld dient voor het begin van de cursus te worden overgemaakt. Cursusgeld wordt niet geretourneerd, gemiste lessen kunnen in overleg worden ingehaald. U kunt zich aanmelden via e-mail of bel naar 0593 322233.