Schilderweekend

Je bent er helemaal uit als je een weekend komt schilderen. Het is inspirerend om in een groep te werken, in een ideale schilders-ruimte met een schildersezel en voldoende werktafels en licht. Bij geschikt weer kan er buiten worden gewerkt. Marijke van der Meij geeft een introductie op het thema van het weekend en doet verder de schilders-begeleiding. Je neemt eigen schilders materiaal (verf en doek of papier) mee, of je maakt (tegen betaling) gebruik van het basismateriaal.

Agenda 2021

Om teleurstelling te voorkomen is het schilderweekend alleen mogelijk voor bestaande groepen (schildergroepen, families of zakelijke groepen). U kunt de groep aanmelden voor een workshop op maat. De groepsgrootte is maximaal 8 personen.

Weekend indeling

Een schilderweekend start op zaterdag om 11.00 uur (i.v.m. reistijd) en loopt door tot 18.00 uur. Om 17.00 uur stoppen we met werken en beginnen we een werkbespreking, met een drankje. Op zondag start de workshop om 10.00 uur en eindigen we de dag om 16.00 uur met een werkbespreking en thee of koffie tot 17.00 uur. Waarna iedereen naar huis kan rijden. Een uitgebreide lunch op zaterdag en zondag wordt verzorgd. Voor het avondeten op zaterdagavond kunt u uw eigen plan trekken (er zijn veel restaurants in de omgeving) of meedoen met het bestellen van uitstekend chinees eten, naar ieders eigen wens, tegen kostprijs. Wat het begin is van een gezellige avond in de atelier-keuken.

Kosten en reserveren

Een weekend workshop kost 140,00 Eur per persoon, inclusief lunch en koffie en thee.

Elke deelnemer neemt zijn eigen materialen mee, bijvoorbeeld: Tekenmateriaal: zachte potloden, houtskool, kneedgum, o.i. inkt. Schildersmateriaal: acrylverf, Gesso, acrylaatbinder op schildersdoeken, karton of stevig papier.
Optie: In het atelier zijn tekenmaterialen, basiskleuren in acrylverf aanwezig en stevig schilderpapier van 50 x 65 cm. Gebruik hiervan kost vanaf 10,00 Eur per persoon per dag, afhankelijk van het gebruik.
Toeslag: Er wordt een modeltoeslag berekend van 10,00 Eur per modeltekensessie (van 2 uur) per persoon per dag.

Verblijf

Er zijn verschillende logeer mogelijkheden op zaterdag. Boek een kamer bij een B&B in Orvelte of bij een hotel in Westerbork, Elp of Wezup.
We hebben 1 slaapkamer met badkamer in het ateliergebouw. Logeren met 2 personen in deze kamer kost 20,00 Eur per nacht per persoon, inclusief ontbijt. Maakt slechts 1 persoon gebruik van de logeerkamer, dan kost de kamer 32,50 Eur per nacht incl. ontbijt.