Schildersgroepen

U weet al hoe fijn het is, hoe stimulerend het is, met elkaar te schilderen. U maakt gebruik van het ruime, lichte atelier, met voor iedereen een eigen schildersezel en tafel. In de zomer met mooi weer kan er een buitenopstelling worden gemaakt in de schaduw. Er wordt een inleiding en schilderopdracht en begeleiding bij het schilderen gegeven door Marijke van der Meij. Voor de lunch hoeft u alleen maar aan te schuiven. In augustus werd er een workshop gegeven nav het werk van Paul Klee. Zie deze serie foto´s.

Gezinnen of families

Het is heerlijk om met elkaar eens alleen bezig te zijn met de creatieve kant van u en uw kinderen en kleinkinderen. U maakt gebruik van het ruime, lichte atelier, met voor iedereen een eigen schildersezel en tafel. In de zomer met mooi weer kan er een buitenopstelling worden gemaakt in de schaduw. Er wordt een inleiding en schilderopdracht en begeleiding bij het schilderen gegeven door Marijke van der Meij. Voor de lunch hoeft u alleen maar aan te schuiven.

Maatwerk

1. U komt schilderen en neemt zelf uw onderwerp, schilderstijl en materiaal mee. Marijke van der Meij geeft schilderbegeleiding en werkbespreking.
2. Of u geeft aan waar uw belangstelling naar uitgaat. Marijke maakt hiervan een programma waarin een inleiding, schilderuitleg en suggesties worden gegeven, naast de schilderbegeleiding en de werkbespreking.
3. Of u kiest een onderwerp uit, waarin leren kijken en kennisoverdracht over schilderen op een vanzelfsprekende manier aan bod komt. Er kan 1 programma worden gekozen, zie hieronder. U kunt ervoor kiezen het gemaakte werk samen te stellen tot een meerluik om op te hangen thuis.

Workshop programma┬┤s voor schildersgroepen

- Schetsen en schilderen van landschappen
- Modeltekenen en schilderen (n.a.v. de tekeningen)
- Werken met collages
- Schilderen n.a.v. foto´s, zonder foto´s na te schilderen
- Oefeningen om vrijer te werken: neem de uitdaging aan om, dwars door eigen (voor)oordelen, meer vrijheid in tekenen en schilderen te ervaren
- Onderzoek en leer van andere schilders zoals: Klee, Van Gogh, Mondriaan, Werkman of Picasso.

Workshop programma┬┤s voor gezinnen of families

- Dit zijn wij! Familieportret. Figuurtekenen en schilderen (zelf poseren).
- Mijn eigen kamer met geheimen
- Een spannende wandeling door het bos
- Mijn lievelingsdier. Dieren tekenen en schilderen op vrije wijze.
- Familieverhalen schilderen

Hebt u belangstelling voor een workshop op maat, neem dan contact op met Marijke van der Meij.