Cursisten tentoonstelling januari 2020

In het weekend van 18 en 19 januari was de jaarlijkse tentoonstelling van werken van cursisten van de najaarscursus 2019. In de cursus kwamen vazen en spelen met vaasvormen aan bod. Maar ook schilderen nav Alice Neel en modeltekenen en schilderen nav de tekeningen. Klik hier voor het hele overzicht.

Expositie Marijke van der Meij

In oktober 2019 was er een solo expositie van werk van Marijke van der Meij in Atelier III in Warga.

Tentoonstelling Colin de Rover in Atelier III

Op zondag 2 juni 2019 werd een tentoonstelling van werken van Colin de Rover in Atelier III in Warga geopend. De hele maand juni was zijn werk te zien. Het betrof een tentoonstelling van modeltekeningen, collages en ruimtelijk werk.

Cursisten tentoonstelling

Op 26 en 27 januari 2019 was de jaarlijkse cursisten-tentoonstelling. Het thema van de expositie was VERGANKELIJKHEID.  Dit thema is gedurende de najaarscursus de leidraad geweest voor opdrachten in de les. Elke deelnemende schilder heeft zijn eigen invulling gegeven aan dit thema. Klik hier voor een overzicht van de tentoonstelling.

Kunstcultuur 4 daagse Midden-Drenthe 2018

Open atelier 

Tijdens de weekenden van 8/9 en 15/16 september wordt u van harte uitgenodigd te komen kijken in atelier Ruimtevoorkunst. De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Colin de Rover laat een selectie van zijn ruimtelijk werk zien, en 2 dimensionaal werk naar aanleiding van het werken naar model. Marijke van der Meij laat een aantal werken zien die deze zomer zijn gemaakt naar aanleiding van een masterclass.

Identitijd

8 april, na afloop van de thematentoonstelling Identitijd in CBK Emmen, werd bekend gemaakt welke kunstenaars de prijs, het volgen van een masterclass programma, hadden gewonnen. Marijke was een van de gekozen kunstenaars. Met het werk de 100jarige man, Woestijn won ze deze prijs.

Cursistententoonstelling en modeltekeningen

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari 2018 werd de jaarlijkse tentoonstelling van werken van cursisten gehouden. Ook liet de nieuwe modeltekengroep een selectie van hun werk zien.

De kunst 10 daagse in Bergen NH

Van 20 oktober t/m 29 oktober 2017 was er in Bergen (Noordholland) de Kunst 10 daagse, waar o.a. Colin en Marijke aan deelnamen. 

Colin heeft een selectie van zijn beelden laten zien, o.a. het werk Betere kringen, zie het fotoalbum. Marijke nam een duik in het verleden en liet de zee-serie zien. Het was een heel groot evenement, alle informatie kunt u nog vinden op: www.dekunst10daagse.nl. Marijke kreeg een eervolle vermelding: haar werk werd genomineerd voor de Rabo Ontdekt Talent-prijs 2017.

Kunstmanifestatie 15 in Smilde

Van 30 september tot en met 8 oktober 2017 was er een grote Kunstmanifestatie in de Aventurijn in Smilde. Een programma van 10 dagen vol kunstzinnige onderdelen zoals lezingen over kunst, demonstraties, workshops, muziek, literatuur en filosofie. Verder maakten 16 kunstenaars een tentoonstelling in deze voormalige school, onder de naam Het labyrint van Aventurijn.

Marijke nam deel aan deze expositie, met o.a. het schilderij Natuurblauw.  Zij was verder actief in het programma met de items: Feedback amateurkunstenaars, een rondleiding door de tentoonstelling en een filosofisch gesprek over kunst. Zie voor het gehele programma: www.kunstcultuur4daagse.nl De kunstmanifestatie trok maar liefst 900 bezoekers!